Poštovani korisnici usluga Kovačić konzaltinga!

U sklopu Poslovne online akademije: POA-Kovačić konzaltinga šaljemo za sve Vas  korisno predavanje.

Na youtube HSDU-a pogledajte i poslušajte prvo događanje Javnozdravstvene i edukativne kampanje Pokreni se! u sklopu obilježavanja Prvoga hrvatskog dana šećerne bolesti koje se obilježava 14. svibnja. 

Predavanje: DEBLJINA; DIJABETES; PREHRANA se može pogledati na YouTube kanalu HSDU-a na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=b97h2h6KTKk


Predavačica je doc. dr. sc. Mirjana Vučinović, dr. med., voditeljica Savjetovališta za metabolizam i prehranu u Poliklinici za endokrinologiju Endimet u Splitu.

Zašto baš ova tema predavanja?

Šećerna bolest i debljina dva su velika javnozdravstvena problema i često se govori kako su šećerna bolest i debljina dvije usporedne epidemije, odnosno da epidemija šećerne bolesti proizlazi iz epidemije debljine. Tome svjedoči činjenica da oko 80 % osoba sa šećernom bolešću tipa 2 ima prekomjernu tjelesnu masu ili su pretili. Pravilna je prehrana pak vrlo važna u prevenciji i liječenju šećerne bolesti, a njezina uravnoteženost i umjerenost pomažu da održimo optimalnu tjelesnu masu.

Predavanje je jako zanimljivo i vjerujem da će svi koji ga pogledaju i poslušaju pronaći barem neki koristan savjet, preporuku ili makar potvrdu da zdravo žive i zato Vas molimo, ako se i Vama čini zanimljivim, da ga proslijedite svojim prijateljima.

Kovačić konzalting d.o.o. zahvaljuje na odličnoj suradnji s Dijabetičkim društvom iz Trogira i na svim temama iz područja zdravlja koje smo do sada podijelili s Vama.

Ostanite zdravi!

Vaš stručni tim Kovačić konzaltinga!
Ela Kovačić