ogledni primjerak pravilnika 1  U

Poštovani pretplatnici časopisa Poslovni edukator i članovi Udruge tajnika i računovođa u školstvu!

Ovdje možete naći ogledni primjerak Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u osnovnoj školi koji smo izradili kako bismo vam olakšali rad.

 Iščitajte i odlučite što želite da piše u Pravilniku. PREUZMI PRAVILNIK

Misao vodilja autorici Pravilnika je bila što jasnije (bez puno odredbi) napisati i obuhvati ono najnužnije. Autorica kaže kako se osjećala kao Alisa u zemlji čudesa, koja se izgubila u labirintu, pa ne zna kojim putem krenuti.
Prvo je imala cilj, a kada se umorila, lisicu koju je susrela pitala je kojim putem krenuti. Lisica joj je odgovorila da to ovisi do kojeg cilja želi doći. Alisa je rekla da joj je svejedno, na što joj je lisica odgovorila da onda može ići bilo kojim putem.

Naime, Zakon školama nameće obvezu donošenja ovog pravilnika i škole imaju autonomno pravo u određivanju sadržaj ovog akta. S druge strane, ako puno toga napišete, morate biti i svjesni da ćete propisane obveze u aktu morati primjenjivati u praksi. Dakle što više obveza pišemo, više ćemo imati posla.
Vjerujem da će praksa utjecati na sadržaj pravilnika, no to ćemo tek vidjeti.
Također, lakše bi bio obuhvati neke odredbe u ovom oglednom primjerku da je ministrica donijela pravilnik iz članka 30. st. 8. Zakona o izmjenama i dopunama zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi. Rok je prošao, pravilnika nema, a i nama vrijeme leti za usklađivanje.

Eto, ovo su samo neka od razmišljanja koja vjerujem da dijele sve naše kolegice i kolege.

S poštovanjem
Ela Kovačić